Dag 1 Baikalmeer

20120509-211936.jpg

Na een hobbelige nacht maken we ons op om de trein te verlaten. Olga heeft ons netjes optijd gewekt! Eerst toch nog even een bakkoffie naar binnen werken! Het is weer maar afwachten hoe het geregeld is. Prima ontvangst op het station, ze stonden ons weer op te wachten met een naambordje en deze meneer sprak zelfs engels. We hadden een hele bus voor onszelf, samen met de Amsterdammers, en dus maakten we van de gelegenheid gebruik om hem de hemd van het lijf te vragen. Overigens leuk om zo eens met de bevolking te kunnen communiceren, een heel verhaal trouwens te lang om op te schrijven. Maar hij bracht ons wel bij het juiste chalet, we hebben wel even aan de buurt moeten wennen, zie foto’s! Maar de eigenaresse wilde direct aan de slag om voor ons nog een stevig ontbijttje te maken, zonder vis en gebakken aardapelen. Maar o wat hadden we een honger en een zin in koffie!
Rugzak uitpakken en eerst even naar het meer, in totaal hebben we ongeveer 6 km gelopen langs het water. Omdat men hier op 9 mei de dag van overwinning viert is iedereen vrij en zijn er overal marktjes, super gezellig. Nog even een saté van de bbq gegeten op een hoekje van een winderige markt. Het is overigens wel ontzettend koud hier (volgens Sjaco /Tjeerd vindt dat het wel meevalt) er ligt zelfs nog ijs in het water. Na een uiltje te hebben geknapt even eten in de resto van het chalet, hachee met aardappelpuree en een salade! Nog even de benen strekken ondertussen een biertje halen en ons bedje in, dit keer zonder geschommel en gebommel HEERLIJK welterusten.

20120509-212125.jpg

6 gedachten over “Dag 1 Baikalmeer

 1. Hé Co,

  Het is maar stil zo op de zaak, maar alles onder controlle.
  Wat een mooie trip hebben jullie, we kijken met een beetje jaloezie mee over jullie schouder.
  Geniet er maar van, en jullie reisblog is super we kijken hier met z’n allen uit naar een nieuw verslag van jullie!
  Groeten daar (mog je een bekende tegen komen, jeweet maar nooit)

  Syl&Toon

 2. Hallo wereldreizigers!!! genieten jullie nog een bitje van jullie tripp? Wij wel van jullie verhaaltjes. hopelijk hebben jullie beter weer dan in kloetuhu, want dat is op’t moment weer huilen met de pet op!!! nog een hele goeie reis en veel plezier verder!!!!!!!!! (de groeten an dat andere kaalkoppie!) @fz. toontje en truusje

 3. Hoi Sjco en Tjeerd,

  Ziet er indrukwekkend uit, zijn overigens alle vrouwen zo knap als Olga 😉
  Goeie reis verder en zorg goed voor elkaar.

 4. Zoals te lezen verloopt jullie reis voorspoedig. Geweldig om te lezen wat jullie allemaal meemaken. Jullie slaapaccomodaties zien er nogal heel fatsoenlijk uit :-). Fijn ook dat je de was lekker buiten kan drogen. Fijne dagen verder …

 5. Ziet er cool uit! is weer eens wat anders dan wat we gewend zijn toch? chalet ziet er ook prima uit toch? en mooie onderbroeken aan de lijn bij de chalet! (filmpje :P)

  Lekker slapen! Ik zal nog even doorbikkelen op stage 😉

  Dikke tuut!

 6. leuk om dit zo even te lezen, dus het is daar wat kouder dan hier de markt kramen of winkeltje op de foto ziet er wel leuk uit.
  veel plezier verder daar met jullie tweeen.

Reacties zijn gesloten.