Dé Muur en Ming Tombs

Pfft om 6.20 uit bed, idioot eigenlijk als je weet dat we vakantie hebben en we in een hotel zitten waar we uit kunnen slapen! Maar het belooft een mooie dag weer te worden en we gaan opstap met onze gids . Naar de ontbijtzaal voor het ontbijt, natuurlijk wat doe je daar anders. Het ontbijt ziet er hier ook weer heel anders uit dan in de andere landen’ je kunt hier zelfs de kok voor je laten wokken!!! Wij kiezen voor het Hollandse ontbijt brood met jam. Je kunt overigens aan de borden zien wie uit deze landen komen en wie niet, de Chinesen gaat gewoon aan de bami of nasi, nou nee misschien na de koffie die overigens super is. Onze gids Simon is pressies op tijd, steld zich keurig voor en we vertrekken nadat we bij het instappen een flesje water hebben gekregen voor onderweg! Eerste bezienswaardigheid is Dé Muur. Je bent niet in China geweest als je niet de muur hebt beklommen. Na een rit van een 90 min staan we bij de muur:-) In een woord Indrukwekkend!!!! We volgen netjes het advies van Simon op om het eerste stuk met de cabine te te gaan en daarna te klimmen want we willen naar nummer 23 de “top” en voor diegene die het weten dat is Hoog! Wij omhoog maar de warmte speelde ons part zodat we regelmatig moesten stoppen om op adem te komen en af te koelen.

20120519-213024.jpg
Deze trip koste dan ook 1,5 liter water en een 1/2 cola. Verder hebben we twee toverdoekjes die Tjeerd had meegenomen gebruikt die dienden als koeling en als zweetdoek, maar we zijn boven geweest bewijzen de foto’s. 🙂 Wat een geweldig bouwwerk en wat een uitzicht Super. Nu het afdalen, dat is zo mogelijk nog zwaarder, de knieën deden aardig pijn maar het was het zeker waard!!!

20120519-213408.jpg

Aansluitende door naar de Ming Tombs, maar voor we zover waren eerst even eten bij een lokaal restaurantje langs de weg. Of we vis willen? je kunt deze dan uitzoeken in een vijver in het midden van het restaurant en krijgt deze geserveerd zoals je dat wilt op je bord. Mmm toch maar niet we eten wel kip. Op tafel staan verschillende kommetjes en onze gids legt uit waar deze voor zijn. Een kommetje voor thee, een voor je eten op te leggen en de laatste is voor de botjes, hu denken de Hollanders ach we zien wel. De groente ziet er goed uit en smaakt gebakken prima, de kip zit in een kom met saus en is volgens ons kortgehakt( plaatselijk lekkernij volgens de gids) na wat vis werk in de saus komt er toch iets raars tussen onze stokjes naar boven, een compleet kippenpootje, we weten ze gooien hier niks weg maar maar wat ons betreft hadden de nagels er wel af gemogen :-p oké daar was dat schaaltje voor! 😉

20120519-214743.jpg

Verder naar de tombe, een heel indrukwekkend gebouw met tuinen er om heen. Wat die Chinesen dan weer doen, gooien ze geld naar de grafkist en troon van de overleden keizer, en er lag behoorlijk wat geld wat ze gewoon laten liggen. Raar volkje!!

20120519-213639.jpg

20120519-213754.jpg

Simon vraag of we de honden van zijn vriend willen zien want we zijn toch in de buurt en we houden van honden! Wat een super aardige man, net voor wij kwamen heeft hij nog vlug even flesjes koud water gehaald omdat het zo vreeslijk warm is. Gezien de omstandigheden van de huisvesting konden we dat dubbel waarderen. Mooie honden overigens maar mij een maatje te groot 100 kg stuk! En zo trots als een pauw met zeven staarten, foto, foto tuurlijk want daar kwamen we voor, op de foto met baas en hond. Super die lokals nergens nog zoveel open- en vriendelijkheid ervaren als hier in China. Ik ga voor de Chinezen! Na het bezoek aan de vriend van de gids gaan we terug naar de stad waar we netjes voor de deur van het hotel worden afgezet! Dank je Simon en zoals
een eeuwenoud spreekwoord zegt ' Morgenstond heeft goud in de mond' was dat zeker hier waar, we hadden echt een top dag.

7 gedachten over “Dé Muur en Ming Tombs

  1. Jullie zien er behoorlijk afgepeigerd uit. Vooral Tjeerd.
    Even op karakter heren.
    Dit moet je inderdaad niet missen. Veel plezier nog.

  2. jeeetje wat geweldig zo’n gids! En wat super dar jullie zo’n topdag hebben gehad. Heel mooi die hoofdoekjes, maar dat was vast nodig. Lekker slapen! Dikke tuut!

  3. Nice pictures of you guys on the Great Wall. I’m not sure how to tell you that the man who sold you the traditional chinese hats may have tricked you!

  4. Yeah… Im not sure if we want to use the same tour guide…. It seems you almost died o that wall!!

  5. prachtige foto’s en wat hebben jullie een mooi hoofddoekje hihi,

Reacties zijn gesloten.