In Irkutsk

Na een stevig ontbijt worden we netjes optijd opgehaald door een busje en dan met een misselijkmakende snelheid richting Irkutsk vervoerd. Nog even inhalen voor de heuvel, oeps dat halen we niet dan maar in het midden van de weg 3 dik, even ruimte maken voor elkaar zonder verdere problemen! De meeste rijden hier dan ook als idioten maar heb je voorrang dan krijg je dat ook, zelfs als voetganger! Het mooie bij de stoplicht voor voetgangers is dat de tijd aangegeven wordt hoelang het licht op groen staat, is de tijd om zorg dat je aan de overkant van de straat bent ander kom je om in het verkeer! De zogenaamde G G regel; Groen is Gas erop!

20120511-192824.jpg

Aangekomen bij de hostess kijk je je ogen uit, oud gebouw met nieuwe intercom, druk op de 5 en door de interkom klinkt een snauwerige Russische stem! Bij binnenkomst ben ik zelfs groot, ze komt net boven Tjeerd’s middel en is erg aardig, zo zie je maar je kunt je vergissen, een stem zegt niet alles! Overigens Zijn de meeste Russen aardig je kunt ze toch niet verstaan 🙁 verder ziet het er netjes uit alleen bij nadere inspectie vallen er toch wat haren door de mand( volgens mij overigens hondenharen)

20120511-193007.jpg

Afijn dan de stad maar in, via de Leninstraat naar het standbeeld van deze bekende Rus! Terug over de fruitmarkt, waar we overigens op gevaarlijk terrein komen volgens onze gids i.v.m pickpockets. Daar moeten we even kijken natuurlijk =} overigens niks aan de hand. Ook moesten we de koffie even proberen van het Traveler’s cafe en natuurlijk even gebruik maken van het gratis internet.
En wat denk je, komen we buiten onze Engelse stalkers weer tegen! Nu daar moet op gedronken worden, Russische bier.
Als afsluiter van de dag nog een pizza bij Papa Johns. Een dag uit twee uitersten, s’morgens aan het meer, s’middags in de stad!

20120511-193218.jpg

5 gedachten over “In Irkutsk

  1. Dag buurman en maat, jullie beleven een heel avontuur. Eerst voor 4 dagen onderduiken en dan allerlei stunten, als je de verkeersregels maar niet in yese gebruikt. We wensen jullie verder nog een mooie en goede reis toe.

  2. Wooohooo! It was great to see you AGAIN! I had to have a little snooze after all that beer…. Ooops

  3. Dat ziet er knus uit. Kun je die boekenkast niet meenemen? En Annelyn vind de beddensprei wel mooi. Wat leuk om die Engelsen weer tegen te komen. Het komt nu wel goed van pas dat we een lakenslaapzak hebben gemaak voor jullie!!!
    Veel plezier verder en een dikke knuffel van ons!!

  4. Het wordt steeds avontuurlijker lees ik. Spannend en erg leuk tegelijkertijd. Veel plezier heren en gedraag je een beetje hè!

  5. Nou dat klinkt allemaal weer als 1 groot avontuur. Gezellig even wat drinken met die engelsen, leuk hoor! Zo’n oud vrouwtje dat zo maar een kamer in haar huis beschikbaar stelt voor een stelletje grote nederlanders, klasse! Maar lekker blijven genieten. Knuffels

Reacties zijn gesloten.