Onderweg maar Ulanbataar

Vannacht weer oud en vertrouwd geslapen in de trein, zelfs het wisselen van de loc, elektrische voor een rokende diesel, hebben we niet gemerkt! Gisteren bij het inchecken moesten we toch even onze tickets controleren, we hadden namelijk het idee dat we in de Talis richting Parijs beland waren! Maar gelukkig, toch de juiste trein met een coupe vol reislustige bejaarde Fransozen. Overigens wel een stel wat goed Engels spreekt, hun nieuwe president geeft dan ook direct stof tot discussie wat met zo’n naam moet het goed komen met Frankrijk vivala Ollande!!! Overigens zitten we wel in de stoptrein, bijna elk plaatsje stoppen we wat veel tijd in beslag neemt. Voor ons niet erg want we genieten van elke stop en hebben alle tijd. Het landschap is overigens totaal veranderd in wit, de sneeuw ligt hier nog cm dik en af en toe vliegen er nog vlokjes, mooi zicht vanuit de warme trein. Ik hoop overigens wel dat het bij aankomst op de bestemming het weer beter is want ik heb geen winterkleren mee en Tjeerd z’n maat hebben ze niet 🙁 Bij de grens, Haywakn, gaat onze wagon(met alleen maar Europeanen) 4 uur op een zijspoor en moeten we wachten op een loc met gevolg om aan te sluiten. Om 5 uur paspoortcontrole door een schone beambte die onze namen goed uitsprak, pluim. Daarna neemt ze overigens wel de pasporten mee voor controle en verlaten de trein, eigenlijk willen we ze wel graag terug:-( het reist in ieder geval een stuk makkelijker!! Na ruim een uur krijgen we ons paspoort weer terug maar niet voor dat de hash-hond door de trein was geweest. Gelukkig hebben we ons ingehouden! Daarna vervolgen we onze reis over de grens en bij binnenkomst van Mongolië zien er dit bord, nergens gezien in Russia. We zijn benieuwd of het waar is! Oké eerst nog een paspoortcontrole net over de grens, en weer de papieren mee naar het kantoor! Niet alleen de natuur is veranderd ook de mensen zien er anders uit, kleiner, donkerder en hebben voorin de auto gezeten tijdens een botsing, zonder gordel! Kortom platbekken 😉 grappen we, wat wij zijn hier even eens een toeristische trekpleister als Hollanders!! Zou het aan de lengte liggen??

20120516-134907.jpg

20120516-135255.jpg

3 gedachten over “Onderweg maar Ulanbataar

  1. hey bikkels,want zo mag ik je toch wel noemen zo zachtjes aanals ik de verhalen lees.Zeker een paar dagen geen internet gehad.
    elke dag kijken we weer naar de berichten uit,prachtig man.
    goeie reis verder, en je weet “genieten komt van binnenuit

  2. leuk om weer iets van jullie te horen, dan is het hier wel warmer maar het regent hier al twee dagen ook niet leuk we willen zomer. dus jullie zijn de trekpleisters daar door jullie lengte. veel plezier verder met jullie reis Harm en Annet.

  3. Goed om weer wat van jullie te horen. Het is nu woensdagmorgen 16 mei. 8 uur. Druk met voetbal geweest en de eerste wedstrijd staat op sneektv.nl SWZ is kampioen! Dus een kleine 4 uur op een zijspoor zonder er uit te mogen? Geniet van jullie reis heren. En groetjes, ook van Corrie.

Reacties zijn gesloten.