Op naar Irkutsk dag 2

Vannacht goed geslapen, we raken al aardig gewend aan het schommelen van de trein. We zitten alleen met het probleem van de tijdzones want ja houden we tijd van Moskva, die geldt in de trein, of de plaatselijke tijd={ hier tussen zit echter twee uur verschil! Is het dus 7 of 9 uur en dit verschil wordt alleen maar groter! Voorbeeld we komen aan in Ischim om 10 onze tijd( treintijd) maar plaatselijketijd is het dan 12.00 en voor jullie is het dan 8 uur. Je rikt ur gewoon van in de knope ( om t me us op z’n Zeeuws te zeg hun) Ach we zien wel krijgen we honger gaan wat eten krijgen we slaap nemen we borrel!
Overigens verbaast de uitgestrektheid en de armoede van het land ons het meest! Wat een verschil tussen de grote stad en het platte land! Ook van de mensen die je aanklampen op het station druipt de armoede af, je zou graag eens met deze mensen willen praten maar het is echt onverstaanbaar! Ook etenswaar kopen heeft risico’s dus moeten we voorzichtig zijn, hoe lekker de gedroogde vis er ook uit ziet volgens Tjeerd 😉 verder is het; onthaasten , kijken, eten, drinken en slapen. Gr Sjaco en Tjeerd

20120509-101019.jpg

Een gedachte over “Op naar Irkutsk dag 2

  1. Hee Tjeerd, ziet er goed uit. Ben echt niet jaloers (echt niet hoor, snif). Even een verzoekje, kun je wat foto’s van spoormaterieel plaatsen? (Ja hoor, die hobbyist is er weer)

Reacties zijn gesloten.