Treinreis naar Xian.

Vandaag is onze laatste dag in Beijing. Na eerst uitgeslapen te hebben, hebben we nog wat rondgelopen door Hutong, onze laatste schreden door Beijing, overigens wel een plek om weer eens terug te keren. Om 12:00 uur moeten we uitchecken en om 13:30 is onze transfer naar het station. Dus even lekker relaxt op het terras onder de parasol.

20120522-124005.jpg

Gelukkig een chauffeur die Engels spreekt, hij was ruim op tijd en brengt ons netjes naar het Beijing rail station West, dit is een ander station dan waar we aankwamen.
Voordat we het station in mogen, moet alle bagage eerst door een scan.
We worden vervolgens netjes naar onze wachtruimte gebracht en onze chauffeur maakt ons wegwijs van waar we moeten zijn e.d

20120523-173914.jpg

Om 15:10 lopen we bepakt en bezakt, maar op ons gemak naar wagon 9 en stappen, geholpen door de treinstewardes de trein in Door het smalle gangpad, met de grote rugzakken op onze rug, zoeken we de juiste coupé. De trein ziet er netjes en verzorgd uit met gordijnen voor het raam en gordijntjes aan de bedden. Op de tafel staat een grote thermosfles met warm water zodat er thee gemaakt kan worden, of voor ons soep of koffie.

We delen de coupé met twee chinezen de taal barrière viert hoogtij, handen en voeten werk dus. Als alle bagage is opgeborgen zijn we klaar voor vertrek. Om 15:51 zet de trein zich langzaam in beweging en verlaat Beijing. We werpen nog een laatste blik op Beijing en gaan op weg naar onze nieuwe uitdaging Xi’an.

De treinstewardes komt de kaartjes ruilen voor een plastic kaartje. Ze stopt de kaartjes in een map. Zo weten ze welke bedden bezet zijn. Chinezen zijn gek op administratieve handelingen zoals het lijkt.

Onze twee Chinezen beginnen om 18:00 druk te slepen met eten en maken “ja hoe kan het ook anders Noodels. Één van de twee heeft ons ook al een bak thee aangeboden. Een Koreaanse waarmee we de reis naar Beijing hebben gemaakt zei ons dat je met eten de muziek moet horen. Nou dat hebben we want slurpen en smakken dat kunnen ze heel goed.

20120523-062334.jpg

Ondertussen gaan wij maar even eten in de restauratie wagen, waar we een matige maaltijd hebben gehad, die volgens ons uit de magnetron kwam.

Vervolgens maar vroeg naar bed. En ja hoor om 22:00 uur gaan de lichten ook uit. Na een slechte nacht ( woelen en draaien) komen we om 05:40 aan in Xian. Onze chauffeur liet even op zich wachten maar dat geeft niet, ze vinden mij hier altijd ( makkelijk als je hier als reus door het leven gaat). Maar we hebben het weer gered, we zijn in het Hotel. We weten dat we de 25e hier om 18:00 weer opgepikt worden om naar het station gebracht te worden. Nu de treinkaartjes nog !!

5 gedachten over “Treinreis naar Xian.

 1. Tjonge wat een verhalen hebben jullie zeg. Wij genieten er volop van mee!!
  Nog een “klein” stukje en jullie zijn alweer op het einde van jullie reis. Geniet er nog volop van …

  Groetjes Annemarie

 2. Hallo daar,

  Aan jullie blogs te zien hebben jullie het nog steeds erg naar de zin.
  Erg leuk om deze steeds te lezen.

  Groetjes heit en mem

 3. Nou, ik was ook weggegaan als ze waren gaan zitten slurpen en smakken. Dan maar in de restauratiewagen. Zaten daar geen chinezen te (vr)eten? Zowieso raar dat je een coupé moet delen? Maar goed…. Jullie vermaken je nog wel hè? Wij gaan dit weekend wel even gewoon met de caravan naar Petten. En nee…. we houden géén blog bij. 😉 Goede reis. Groetjes, Alex en Corrie.

 4. Dus toch een coupe moeten delen? Gezellig! En zoals jose al zegt, de treinkaartjes komen vast nog wel. Het is de hele reis steeds al goed geregeld! Laatste weekje alweer jongens! Geniet er nog maar ff van! Dikke tuut!

 5. Wat fijn dat jullie alweer in Xian aangekomen zijn! Dat was niet zo’n hele lange reis.. 🙂 En de treinkaartjes die komen vast vanzelf! Komt helemaal goed!

  Geniet van jullie laatste weekje!

  Dikke tuut

Reacties zijn gesloten.