Tweede dag Jasper. 

Jasper National Park, we hadden er al veel over gelezen. Mooie natuur, hoge bergen en watervallen noem het maar op en het moet er zijn. Dus vandaag met goede zin opgestaan om de natuur in te gaan. In Jasper doe je dat hoe raar het ook mag klinken met de auto. De eerste bestemming was Malinge canyon. De rit hier naar toe was niet zo lang dus een mooi begin van de dag. We waren er vroeg bij net als de wilde dieren. Hadden we het er in de auto net over dat we waarschijnlijk, alleen maar van die grote vrachtwagens tegen zouden komen, zoals deze. Maar niks lijkt minder waar te zijn. We waren nog maar een half uur onderweg en we zien ineens allemaal auto’s  stil staan. Zelfs midden op de weg. Ineens wordt er door Lia van de achterbank geroepen “een Eland” dus wij ook stoppen en ja hoor daar staat hij. Het is alleen geen Eland maar een “Wapiti”. Euforie alom in de auto wat gaat de dag ons brengen. Hebben we de geluksfactor vandaag? We gaan het beleven. Na deze ontmoeting met het “wildlife” zijn we verder gereden naar onze bestemming Maligne Canyon. Hier kregen Rensje en Lia ook nog voorlichting over: ” wat te doen alsje nu een beer zou tegen komen” maar die kans is klein, al zijn ze wel gespot de laatste dagen. Vervolgens zijn we doorgereden naar medison Lake Hier was in juli 2015 ook nog een bosbrand geweest die twee weken heeft geduurd. Vervolgens zijn we doorgereden naar Malinge Lake waar we na een broodje gegeten te hebben weer via dezelfde weg terug gereden zijn omdat dat de enige mogelijkheid was om naar de Athabasca watervallen te komen. Maar toen! Zwaailichten op de weg, we vreesten het ergste en dachten aan een ongeluk. Dus raampje open en er wordt ons in het Engels verteld dat ze hem de hele dag al volgen, dus weer euforie in de auto en een goed plekje zoeken voor de foto en ja hoor  daar was grisly onze zwarte beer. Onze dag kon niet meer stuk. Dus wat er ook nog gaat gebeuren vandaag wij zijn blij. Dus nu op naar de waterval die overigens aan  de beroemde Ice Field Park Way Ligt. Schets onze verbazing, weer een opstopping op de weg. En ja hoor en beer! Uiteindelijk zijn we ook nog even bij de waterval geweest, ook weer een overweldigend stukje natuurgeweld. Morgen gaan we de  Icefields Parkway in het geheel rijden,want dit onze route naar de volgende bestemming Banff. We gaan hier goed onze tijd voor nemen, om deze 289 kilometer lange weg (overigens de beroemdste weg van de Rockies) met al zijn bezienswaardigheden de bewonderen. 

Maar daar morgen meer over. 

5 gedachten over “Tweede dag Jasper. 

  1. Wat een fantastische foto’s en verhalen en dan te bedenken dat jullie reis nog maar net begonnen is.

  2. Prachtig daar zeg. En mooie foto’s ook. Wat een geluk om ook nog de beren te kunnen zien. Nu al een onvergetelijke vakantie voor jullie.

  3. Woooh, beren! Wat een geluk dat jullie die hebben gezien! Best een beetje spannend lijkt me. En wat een mooie natuur zeg! Wauw! Lekker slapen en een goede reis morgen. Wat een geweldige vakantie hebben jullie!

Reacties zijn gesloten.