Vandaag vanaf Kamploops naar Nationaalpark Jasper

Vanmorgen vanuit Kamploops vertrokken na een prima nachtrust, super fijne bedjes daar, dus dat had een uitgerust resultaat. Het douchen daarentegen was een geheel andere belevenis en kostte zodoende bijna het gordijn. Gister in de 1 euro winkel nog een piepschuim koelboxje gekocht op aanraden van een collega, heerlijk dat alles koel blijft, echter veroorzaakt het piepschuim weer gepiep en daar kunnen de dames achterin weer niet van slapen. Al met al heeft elk voordeel weer een nadeel.

image

Onderweg fantastische vergezichten gezien van de Rocky Mountains met als hoogtepunt de Robson mountain wat de hoogste berg is van de Canadese Rockies (3954m) met daarop natuurlijk de eeuwige sneeuw.

image

Tijdens de tussenstops, om even op adem te komen en de inwendige mens te verwennen, nog veel natuurschoon gezien zelfs een zeemeermin op een steen in de rivier en een andere op een boomstam, werkelijk geweldig!!

image image

Doorrijdend naar onze eindbestemming kwamen we langs super heldere meren (blauw-groen water) waarvan we dan al rijdend een plaatje hebben geschoten, mocht de kwaliteit van de foto’s wat minder zijn dan lag dat niet aan de fotograaf (Tjeerd was chauffeur).

image image

Bij onze laatste stop hebben we nog een echt bijzondere ondekking gedaan, Zijn de mensen in China zeg maar apart, maar die kunnen volgens mij niet tippen aan de Canadezen. Tijdens de laatste stop maakte ik nog even gebruik van het toilet, of beter gezegd een pot met deksel op een diep gat in de grond. Wat schetst mijn verbazing, ik zag daar een plastic fles van jam en een blik!! Ik begrijp niet dat voor sommige mensen het nog teveel is om de jam op je brood te doen en dus de hele pot inslikken, ben benieuwd welke gevolgen het heeft als het proces is afgerond.

image image

Genoeg belevenissen voor vandaag, morgen verder in National park Jasper.

Een gedachte over “Vandaag vanaf Kamploops naar Nationaalpark Jasper

  1. wat weer een mooie foto’s en Sjaco die jam pot uit schijten moet er niet aan denken!!

Reacties zijn gesloten.