Stokjes..

Tja en dan nu het volgende probleem..
We overnachten 12 keer in China en we zullen daar dus ook moeten eten.
Maar ze eten daar met, jawel “stokjes
Of we vallen heel veel af, omdat we dat niet kunnen, of we gaan goed oefenen.
ik denk dat het het laatste gaat worden.

Maar hoe eet je nu netjes met stokjes?

Pak het dikke uiteinde met je rechterhand vast, vervolgens het spitse uiteinde met je linkerhand en dan pak je de stokjes in de rechterhand in de eetstand: Het onderste stokje klem je tussen je duim en hand met het uiteinde tegen de ringvinger.
Dit stokje houdt je stil. Het andere stokje (bovenste) beweeg je met je middel en/of wijsvinger terwijl je het balanceert op je duim.
Als je stokjes tijdens het eten verschuiven, tik je ze tegen je bord of de tafel weer gelijk.
klinkt allemaal heel erg gemakkelijk, vindt je ook niet.
En dan heb je ook nog de volgende tafelmanieren;

– Prik niet met je stokjes in het eten
– gebruik je stokjes niet als prikker
– Niet wijzen of gebaren met stokjes in je hand
– Niet aan je stokjes likken of erin bijten
– Niet snijden met je stokjes
– Geen voedsel aan iemand anders aanbieden met stokjes
– Geen kom vastpakken met de hand van je stokjes
– Als je je stokjes niet gebruikt leg je ze voor of naast de kom op de stokjeslegger, niet erin
– je mag  de rijstkom oppakken en de rijst met de stokjes naar binnen schuiven.

Als dit allemaal goed gaat lukken en we hebben de tafelmanieren goed in ons hoofd geprent, denk ik dat we heel lekker gaan eten in China

3 gedachten over “Stokjes..

  1. Nou Tjeerd, dat wordt op het werk ook oefenen… Hoe krijg jij je honing dan goed verdeeld over het roggebrood?????

  2. Dat wordt dus verhongeren!
    ik su mar broad met nimme at ik jimme was.

    1 rijskorrel per hapje! ik mut der nyt an denke!

Reacties zijn gesloten.