De Yong He Gong ( Lama tempel)

Heerlijk deze morgen hebben we vrij in onze vakantie, dat komt hier op neer, er staat niemand op ons te wachten en we kunnen lang uitslapen! Dus pas om 8. 00 uur uit de veren en eerst even douchen want daar was gisteren geen puf meer voor. Vandaag dus op eigen houtje naar de Yong He Gong Tempel die ongeveer 10 minuten lopen van het hotel ligt. We kijken dan ook raar op als we, bij het naderen van de tempel, steeds meer winkeltjes zien die wierook verkopen in vele verschillende maten! ( weten wij veel :-() Na het kopen van tickets zie we op het eerste plein een grote groep mensen met een dikke rookwolk er boven, voor de tempel staat een vuur waar het wierook aangestoken kan worden!

20120521-183725.jpg

20120521-182905.jpg

20120521-183421.jpg

Na aansteken maakt men verschillende buigingen naar het beeld in de tempel, sommige knielen op de daarvoor bestemde bankjes! Binnen in de tempel is veel pracht en praal voor boeddha, verschillende tempels voor verschillende beelden en overal het zelfde wierookritueel. In de achterste of laatste tempel staat een enorm groot beeld, wij schatten zeker wel een meter of 7a 8. We mochten het niet even meten jammerlijk genoeg, zelfs niet fotograferen maar dat is toch gelukt! 🙂 In de middelste tempel voeren boeddhistische broeders nog een bepaald ritueel (waarschijnlijk het morgengebed) uit met eentonig gezang en trommels, niet filmen en fotograferen!

20120521-184255.jpg

20120521-184352.jpg

Een hele aparte ervaring om dit te zien, te ruiken en mee te maken! Toch bekruipt er mij op de een of andere manier een vreemd gevoel. Na het nemen van nog verschillende mooie foto’s verlaten we de tempel en gaan onze Hutton beter verkennen. Zelfs in het drukke verkeer wordt er nog een biddend gebaar gemaakt richting Tjeerd, nou dat gaat mij, en gelukkig ook Tjeerd, toch echt te ver! Maar ja met dat kale hoofd en zijn lengte zijn er wel gelijkenissen.
Mocht er nog ooit eens een keuringsdienst van waren opgericht worden in China dan zou die volop werk hebben en terecht volgens ons. Al slenteren in de hitte, want de tempratuur is weer ruim boven de 30 gr en stik benauwt, doen wij Dé ontdekking tot nu toe in Beijing,

20120521-182552.jpg

een rasechte MacDonald! :-p. Spontaan krijgen we dan ook vreselijke honger en je snapt het, zonder geknoei met stokjes, een Koningsmaal. Heerlijk die Mac zelfs in China.

20120521-182752.jpg

De rest van de dag spenderen we aan, kijken, slenteren en verwonderen! Tussentijd geef ik nog 5 yuan weg aan een blinde die met kind naast zich die op een oude viool zit te spelen, ook dat kom je hier tegen. Onze stelling is; niet bedelen maar probeer toch, hoe moeilijk ook, iets te doen wat beloond kan worden! Bedelaars komen er bij ons dan ook bekaaid vanaf. En als verassing hebben we deze avond kunnen afsluiten met onze Engelse vrienden die we, voor ons gevoel heel lang geleden, hebben ontmoet in de trein! Thanks you guys are great!!

20120521-215829.jpg

Morgen zijn we weer even uit de lucht vanwege de vervolg trip naar Xian.

6 gedachten over “De Yong He Gong ( Lama tempel)

 1. Hoe is het met de conditie? Je hebt de groeten en de belangstelling van Heidi.
  We hebben je verhalen met plezier doorverteld.

 2. Manne,

  Wat een vakantie zeg. Super gaaf. Geniet er van.

  Groetjes,

  Geert

 3. Ziet er allemaal weer heel mooi uit. Leuk om de engelse vrienden weer te ontmoeten. Trein ze morgen!! Dikke Knuffels!!!!

 4. Ziet er weer mooi en gezellig uit jongens! Lekker slapen en we zullen jullie blogje morgen missen. Dikke tuut

 5. Eet snakelijk jongens. Een lekkere Big Mac? Dus Tjeerd wordt aanbeden? Een goede reis morgen en tot horens! Groet, Alex en Corrie.

 6. die tempel ziet er wel mooi uit, en de MacDonald ziet er net als hier uit .
  tot de volgende keer.

Reacties zijn gesloten.