Vandaag naar Yellowstone. 

Vandaag weer kilometer vreten naar Yellowstone. Best mooi om te zien dat we Rockies uitreden en hoe snel het landschap aan het veranderen is naarmate de kilometers verstrijken. Hoe dichter we bij onze bestemming komen hoe hoger de bergen ook weer worden en de riviertjes weer mooi worden. Ook hebben we de overgebleven spareribs nog even burgemeester gemaakt op een parkeerplaats. Eenmaal bij Yellowstone city aangekomen hebben we eerst even een rondje door het “dorp” gegaan 

Toen  zijn we naar het informatie centrum geweest om wat uitleg te krijgen over het park. Hier werd ons verteld ze een hele droge zomer hebben gehad En blij waren met de regen die eraan zat te komen. ( wij dus niet) Maar er was nog iets, er was ook nog een weg afgesloten waardoor we moesten omrijden en als deze weg ( de omleiding) afgesloten wordt vanwege sneeuwval (de pas is bijna 2900 meter hoog)   Dan zullen we als we morgen op de andere kant van het  park willen komen (waar ook heel veel te zien is ) 4 en een half uur daar voor moeten omrijden. hopelijk valt het mee. Mammoth hot Springs waar we slapen ligt op 1920 meter hoogte. We zullen het wel zien morgen. De eerste kennismaking met Yellowstone was al een topper. Het eerste wilde dier(en) wat we tegen kwamen was een moose. Geweldig.Toen kregen we nog een Wolf in het vizier en gelijk was er weer een auto opstopping  op de weg.Toen naar een geiser veld, hier stinkt het lekker weer naar rotte eierenOp aanraden van de parkranger in het info centrum moesten we, als we omstreeks 17:00 een afslag konden nemen, dit zeker moesten doen omdat we dan een spitsuur voor wildlife zouden krijgen.. En ja hoorBingo.  We begonnen  met Berggeiten Toen kwamen de Kuddes Bisons, die we mooi in de verte zagen grazen.Sommige van de Bisons waren wat dichterbij maar deze sloeg echt alle records. Op drie meter van de auto was hij aan het grazen.  We konden hem bijna aanraken. ( hebben niet gedaan). Op gegeven moment werd er “GAS” geroepen, het beest kwam te dicht bij dus de poot op het gaspedaal. Het weer werd op gegeven moment wel slechter en het werd al wat donker dus zijn we toen maar naar onze cabin gegaan. Voor het avondeten moesten we 1 uur en een kwartier wachten en in de dining hall is alleen betaald internet. We hebben toch maar even een uurtje gekocht. Dus toch een blog en hopelijk morgen weer. 

3 gedachten over “Vandaag naar Yellowstone. 

  1. We genieten iedere dag van de mooie foto”s en verhalen!
    We hebben de atlas binnen handbereik Groetjes en geniet er van!

    1. Goedeavond wij genieten hier ook super. Deze omgeving zouden jullie ook eens naar toe moeten gaan. Echt geweldig maakt je klein als mensje. Bedank voor jullie reactie. Gr De vakantiegangers.

  2. wat weer een mooie foto’s, prachtig gebied maar jullie mogen wel iets vrolijker kijken als je met een stier op de foto gaat hihi.

Reacties zijn gesloten.